Adoptiosta

Mikäli olet edelleen sitä mieltä, että koira todellakin sopii elämääsi nyt ja jopa seuraavat 10-15 vuotta eteenpäin, ja löydät mieleisesi koiran tai haluat keskustella adoptioon liittyvistä asioista niin ota yhteyttä.


Toivomme että luet ensin kaikkia adoptioon liittyvät asiat läpi ja toimit sitten adoptiokäytännöt sivun ohjeiden mukaisesti.


Huomioi myös seuraavat asiat:


Nämä koirat eivät ole rotukoiria ja me emme pysty määrittämään tarkasti rotuja tai ominaisuuksia

Emme pysty takaamaan että koira on 100% sisäsiisti


Yritämme parhaamme mukaan aina valita sopivan koiran sopivaan perheeseen, se mikä näyttää kuvassa kivalta ei välttämättä ole se sopivin vaihtoehto, siksi keskustelu ja kotiselvityksen rehellinen täyttäminen ovat äärimmäisen tärkeitä

Koirat, etenkin jos tulevat huonoista lähtökohdista tarvitsevat AINA paljon ymmärrystä, aikaa ja kärsivällisyyttä. Mieti tarkasti riittävätkö voimavarasi ja onko sinulla juuri nyt tarpeeksi aikaa ja mahdollisuuksia kohtaamaan mahdolliset haasteet. Koiran sopeutuminen normaali kotielämään saattaa viedä jopa vuoden

Koirat saapuvat aina asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna ja madotettuna, lisäksi testataan yleisimmät taudit.


Lähtiessä koira on virkaeläinlääkärin tarkastama ja veritestit tehty mutta emme voi taata että koiralla ei esim ole jotain vanhoja vammoja tai hammaskiveä ym. jotka voivat jossain vaiheessa aiheuttaa kuluja. Koiran ikää ja rotua ei voida aina tietää tarkasti.


Koirista lähtee karvaa ( paitsi karvattomista), ne tuovat sisään myös hiekkaa ym likaa

Koirasta tulee kuluja, joten varmista että sinulla on varaa pitää koiraa ja kustantaa yllättävätkin eläinlääkärikulut

Emme välttämättä saa mitään tietoa koiran historiasta, koirat usein vaan jätetään tappotarhoille tai harhailemaan erilaisita syistä joten varmaa tietoa menneestä elämästä voidaan vain arvailla.  Huomio myös että koirasta ei välttämättä saada kovin selkeitä luonnekuvauksia ja kotihoitajat eivät kuvaile ja videoi koiraasi vaikka se kuinka kivaa meistä olisikin. Koiran luonne voi myös muuttua sen päästyä pois tarhan erittäin stressaavista oloista.

Jokaisesta koirasta tehdään luovutussopimus, Huomioithan myös että vastuu koirasta, sen hoidosta, ruokinnasta ja lääkärikuluista siirtyy omistajalle luovutuksen jälkeen kun luovutussopimus on tehty. Espanjalaiset tarhat saattavat vaatia täyttämään myös heidän oman, englanninkielisen adoptiosopimuksen. Yhdistyksen sopimukseen kuuluu, että koiran lähettäneelle tarhalle luovutetaan myös kopio luovutustodistuksesta.

Mieti vielä tarkkaan oletko valmis sitoutuman kaikkiin haasteisiin jota koviakin kokenut koira voi tuoda:


  • Riittääkö sinulla kärsivällisyys ja taito pelokkaan koiran sopeuttamiseen?
  • Riittääkö sinulla kärsivällisyys sisäsiisteyden opettamiseen joka voi viedä kuukausia ?
  • Onko sinulla aikaa koiralle?
  • Jaksatko oikeasti yrittää sopeuttaa koiraa useamman kuukauden? Koira ei välttämättä opi kaikkia asioita tai sopeudu viikossa saati sitten muutamassa päivässä.
  • Onko elämäntilanteesi nyt ja tulevaisuudessa sellainen että voit tarjota koiralle loppuelämän kodin?
  • Kuka hoitaa koiraasi kun olet lomalla tai työmatkalla? 
  • Kuka hoitaa koiraasi jos sairastut etkä pysty huolehtimaan koirasta?Nämä koirat eivät todellakaan tarvitse ylimääräistä tuskaa ja stressiä vain siksi että sinä teet liian nopeita päätöksiä!