Lentokummit


AUTA & TUE TOIMINTAA


LENTOKUMMI

Oletko koskaan ajatellut miten koirat, jotka pelastetaan Espanjan tarhoilta, pääsevät lentämään Suomeen uusien perheidensä luokse? Autetaan Eläimiä ry kaipaa teidän, Espanjasta Malagasta tai Alicantesta Suomeen (tai päinvastoin) lentävien henkilöiden apua.


Auttaminen on helppoa ja onnistuu lähes vaivatta samalla kun lennät lomaltasi takaisin Suomeen.


Koiran lentokummina toimiminen on helppoa ja siitä ei aiheudu matkustajalle juurikaan ylimääräistä vaivaa eikä lainkaan rahallisia kustannuksia. Kun varaat lentosi Helsingistä Malagaan/Alicanteen ja/tai takaisin, ota yhteyttä joko puhelimitse/sähköpostilla/ tai oheisella lomakkeella yhdistykseen ja me hoidamme koirien ja kuljetuslaatikoiden varaukset lennoillesi.


Koirat tuodaan tarvittavine asiakirjoineen lentokentälle yhteistyökumppaniemme toimesta ja laitetaan kuljetuslaatikossa koneen ruumaan. Koira tarvitsee vain jonkun koneessa olevan matkustajan, jonka nimellä se matkustaa koneen ruumassa "matkatavarana". Koiran mukaan ottaminen ei vähennä matkustajan sallittuja matkatavaramääriä, vaan se kirjataan erikoismatkatavaraksi. Yhdistys tilaa koirien lentopaikat ja huolehtii niiden maksuista. Koirien passit, TRACES todistukset ja mahdolliset lääkkeet matkustavat lentokummin käsimatkatavaroissa.

 

Lentokummia tullaan Suomessa vastaan saapuvien tulo aulaan. Lentokummi kuljettaa koirat tullialueen läpi, jonka toisella puolella odottavat koiran uudet omistajat sekä yhdistyksen edustaja. Eli Espanjan päässä koirat toimitetaan yhteistyökumppaniemme toimesta koneeseen, lentokummin tarvitsee vain tehdä lähtöselvitys koirien kanssa tiskillä. Ja Suomen päässä koirat tulee hakea laukkuhihnojen vierestä ”takahuoneesta” josta lentokummi kuljettaa ne tullialueen läpi jonka jälkeen yhdistys ottaa vastuun ja lentokummi pääsee jatkamaan matkaansa.


Jos siis sinä tai tuttavasi on lähdössä Espanjan Aurinkorannikon alueelle ja lentämässä sieltä takaisin reittiä Malaga tai Alicante-Helsinki, ota pikaisesti yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin! Voimme tuoda koiria vain suorilla lennoilla, eli Finnairin tai Norwegianin lennoin. Koirapaikat tällä reitillä ovat usein täynnä, joten pyydämme kummeja ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

 

Kauttamme Suomeen adoptoidut koirat tuodaan Suomeen maahantuontivaatimuksia noudattaen. Autetaan Eläimiä ry on rekisteröitynyt Eviran määräysten mukaisesti kaupalliseksi maahantuojaksi. Koirat merkitään määräysten mukaisesti Eurooppalaiseen TRACES järjestelmään ja asian todentavat dokumentit matkustavat koiran passin mukana.


 

Oheisessa linkistä avautuva Blogi-kirjoitus kertoo Marian kokemuksesta lentokummina toimiessaan. i Animal rescue - A piece of human kindnessVoit ilmoittautua Lentokummiksi helposti lähettämällä sähköpostia osoitteella lentokummi (at) autetaanelaimia.fi tai täyttämällä alla olevan lomakkeen, niin selvitämme onko lennolle mahdollista saada koiria mukaan. Kiitos avustasi! 
 
 
Helsinki - Malaga - Helsinki (Edestakainen lento, tarvittaessa lentokummius molempiin suuntiin)
Helsinki - Malaga ( Kuljetuslaatikoiden palautus Espanjaan)
Malaga - Helsinki ( Koirien kanssa matkustus Suomeen)
 
Finnair
Norwegian