Koirat


KOIRAT


Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen noudattaa Eviran säännöksiä. Evira on rekisteröinyt Autetaan eläimiä ry:n eläinten maahantuojaksi, rekisterinro 2352/0521/2017.


Kaikille yhdistyksen kautta adoptoitaville koirille tehdään lähtömaassa lääkärintarkastus, laboratoriotestaus, sterilointi/kastrointi (iän salliessa), mikrosirutus, loishäätö ja tarvittavat rokotukset. Ennen Suomeen tuloa koira on lisäksi ollut kohdemaassa tarvittavan ajan kotihoidossa tai tarhalla erillisissä tiloissa mm. rokotuskaranteeniajoista johtuen. Koiralla on tullessaan passi ja todistus tehdyistä toimenpiteistä.


Koiran lentäessä Suomeen on lennolla mukana lentokummi. Suomessa lentokentällä vastassa on yhdistyksen edustaja, joka ottaa koiran vastaan ja auttaa koiran uusia omistajia käytännön asioissa.


Tuomme koiria yhteistyökumppanitarhojen kautta.


Koiran adoptoimista harkitsevan kannattaa miettiä ja huomioida seuraavat asiat:


  • Nämä koirat eivät ole rotukoiria ja me emme pysty määrittämään tarkasti rotuja tai ominaisuuksia
  • Koirista lähtee karvaa (paitsi karvattomista), ne tuovat sisään myös hiekkaa ym. likaa
  • Emme pysty takaamaan että koira on täysin sisäsiisti
  • Koirasta tulee kuluja, joten varmista että sinulla on varaa pitää koiraa ja kustantaa yllättävätkin eläinlääkärikulut
  • Koirista on olemassa alustavat luonnekuvaukset, jotka perustuvat hoitajien havaintoihin lähtömaassa. Ne eivät kuitenkaan ole kovin selkeitä tai lopullisia. Koiran luonne voi myös muuttua sen päästyä pois tarhan erittäin stressaavista oloista. Valitettavasti kotihoitajilla ei ole mahdollisuutta kuvata ja videoida koiraasi.Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari viikossa. Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat adoptoitavista koirista löytyvät Facebook-sivuiltamme. Löydät Facebook-sivumme yläkulmassa olevan linkin kautta. Kaikki adoptoitavissa olevat koirat eivät välttämättä tule www sivuillemme, kannattaa siis liittyä Facebook-sivuillemme!