SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT


HUOM! ETSIMME JÄLLEEN UUSIA KOTIHOITAJIA AVUKSI

https://www.autetaanelaimia.fi/adoptiosta/kotiselvitys-kotihoitaja.html  löytyy  kotiselvitys, voit myös laittaa viestiä info@autetaanelaimia.fi


Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme.  Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.

Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari kuukaudessa.

Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät facebook sivuiltamme oheisen linkin kautta..Kaikki adoptoitavat koirat eivät ole www-sivuillamme, facebook sivuilla lisää kotiaetsiviä.

 

(kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle)

Linkki FB-kansioon
Faro 5
Faro 2
Faro 1
Faro 4
Faro 3

FARO, Lohjalla


Faro on 5-vuotias galgo-uros Espanjasta. Faro on tullut Suomeen maaliskuussa 2021.
Faro on reipsas glago mutta ei sovellu kissaperheeseen. Myös lapset on Farosta pelottavia , joten emme anna tätä poikaa pienten lasten perheeseen. Farolla täytyy ehdottomasti olla ainakin yksi koirakaveri.


Faro on sisäsiisti ja kulkee nätisti hihnassa, mutta on melko epävarma lenkillä ja usein haukkuu vastaantuleville koirille. Tässä asiassa on siis vielä vähän työstettävää, mutta uskoisin kotiutumisen ja stressitason laskun myötä ohitustenkin helpottavan. Faro kiintyy vahvasti turvallisena kokemaansa ihmiseen, mm. edellisen perheen äitiin ja on kärsinyt eroahdistuksesta. Yksinoloa on harjoiteltu rauhallisella tahdilla ja tällä hetkellä pihapuuhissa voi olla pitkäänkin, mutta varsinaista poissaoloa on kokeiltu vasta reilun tunnin mittaisilla jaksoilla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että todennäköisesti aikaa saisi melko helposti pidennettyä kunhan Faro on ensin saanut vähän aikaa kotiutua. Siksi olisikin hyvä, jos tuleva omistaja / perheenjäsen olisi alkuun etätöissä, sillä monen tunnin yksinolo ei heti onnistu.


Faro kulkee hyvin autossa ja on välillä ollutkin toisen koiran kanssa mukana autossa odottaen perheen hoitaessa asioita. Faro ei puolusta ruokaansa tai reviiriään, eikä pelkää kovia ääniä, esim. ilotulituksia tms. Faro painaa n. 29 kg. Faro kävi marraskuussa kattavassa eläinlääkärin tarkastuksessa Suomessa ja leishmania- sekä sydänmatotestit olivat negatiiviset, samoin MRSP. Verikokeet normaalit.

 

r9_n
Rocky 1
Rocky 3
ro31_n
Rocky 2
r239_n
r76_n
rocky1a
r2_n
r034_n
r86_n
r71_n

ROCKY, Turun seudulla


Rocky on noin 6-vuotias uros. Melko pienikokoinen mies, jonka säkä noin 35 cm. Rockyn elämä on ollut aika surullista. Hän eli viisi ensimmäistä vuottaan laitapuolen kulkijan kanssa Espanjassa veljensä kanssa, ja selviytymistä oli poikien jokainen päivä ja kovalla kädellä veljeksiä selkeästi kasvatettu. Kun Rocky ja velipoika olivat noin viiden vanhoja, niin omistaja sairastui ja luovutti koirat Domino Ilona hyväntekeväisyys yhdistykselle. Velipoika sai kodin Espanjasta ja Rockya myös onni potkasi ja hänelle löydettiin koti Suomesta.


Rocky tuli Suomeen syyskuussa 2020 hän painoi silloin n. 14 kiloa ja oli puhetta tulevan kodin kanssa, että muutama kilo voisi tiputtaa. Maaliskuussa 2021 Rocky palautui kuitenkin takaisin yhdistykselle ja järkytykseksemme painoi yli 20 kiloa. Rocky pystyi hädin tuskin liikkumaan. Nyt on poika ollut kotihoidossa ja paino laskenut mukavasti ja pian aletaan olla normaalipainossa. Rocky mennä viilettää pihalla vauhdilla muiden kotihoidossa asustelevien kavereiden kanssa.


Rocky on erittäin mukava koira, kun häntä oikein osaa käsitellä. Poika voi olla toisinaan vähän arvaamaton ja näykkäistä kättä, jos joku asia ei miellytä, tästä syystä ei tämä mies sovi lapsiperheeseen. Rockylla on myös erittäin kantava ääni ja tykkääkin haukahdella ja ilmoitella jos jotain ympärillä tapahtuu, joten siksi hän ei sovi kerrostaloon. Rocky tarvitsee kokeneemman rauhallisen ympäristön ok talossa missä voi pihalla patsastella ja haukahdella.


Rockyn hampaat on hoidettu ja myös jalka, jota satunnaisesti ontui alussa, on tutkittu. Jalkaan syynä oli huomattava ylipaino. Rockylla on otettu Suomessa uusinta verikokeet, joissa todettu alhaisen tason Leishmania ja siihen saa nyt lääkitystä. Viimeisin verikoe ositti jo että Leishmania  arvo on jo  negatiivinen. Rocky on yhdistyken erityisadoptio.

Ginger 2
Ginger 2_
Ginger22
Ginger23
Ginger24

GINGER 2, Karjaalla


Ginger on n.6 vuotias uros,joka on elänyt kotikoirana,mutta iäkäs omistaja muutti takaisin kotimaahansa ja jätti koiran espanjaan.

Gingeriltä on leikattu yksi sylkirauhanen joka oli tulehtunut.

Ginger on tottunut puolustaa ruokaansa joten kotona jos muita koiria on alkuun hyvä olla ruokailutilanteessa paikalla katsomassa että kaikki sujuu.

Alfie 1
Alfie 6
Alfie 8
Alfie 5
Alfie 4
Alfie 3
Alfie 7
Alfie 2

ALFIE, Espoossa

Alfie on noin 7-vuotias galgo mix uros. Kastroitu ja rokotukset ovat pojalla kunnossa. Ei todettuja sairauksia. Alfie ehti olla muutaman viikon omassa kodissa, mutta hän ei pärjännyt ainokaisena koirana ja masentui totaalisesti. Poika on nyt palautunut takaisin kotihoitajalle ja etsii kotia vain ja ainoastaan kodista missä on hänelle leikkikaveri. Alfie rakastaa juoksemista vapaana, joten on suotavaa, että uuden kodin lähellä on turvallinen koirapuisto, jossa poika pääsee irrottelemaan. Alfie on muuten todella helppo koira ja galgomaiseen tyyliin mielellään lekottelee sohvalla. Kävelee hienosti hihnassa ja on sisäsiisti. Ei ole tehnyt koirakavereiden kanssa keskenään jäätyään mitään pahojaan.

Laika_
Laika2

LAIKA, Tulossa suomeen pian


Laika on 9v, pieni vain n. 4,5 kg painava narttu joka on saanut elää kotikoiran elämää Espanjassa tähän asti. Hänen omistajansa on kuoleman sairas ja on siksi luovuttanut koiran yhteistyökumppanillemme uutta kotia etsimään. Laika on kiltti ja seurallinen narttu, oikea enkeli!

robbi
robbi1
robbi2
robbi3
Robbi7
Robbii

ROBBI, Espoossa


Robbi on n. 2-3 v uro joka on pelastettu tappotarhalta. Pojan menneisyydestä ei voi paljon kertoa, mutta eipä menneisyys tätä poikaa harmita, vaan vaikuttaa äärimmäisen optimistiselta nuorelta mieheltä. 
Robbi on reipas, iloinen ja suht vauhdikas ilopilleri, joka haluaisi varmasti samanhenkiseen kotiin
Robbi tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa, eikä ihmisiäkään aristele. Sopisi varmasti myös lapsiperheeseen, mikäli lapset osaavat olla koiran kanssa.
Kastroitu ja rokotukset kunnossa. Robbi on hurmannut Unkarissa kotihoidossa kaikki kauniilla silmillään.

Robbin ensikuulumiset kotihoidosta: matka Jyväskylään(Palokkaan) sujui hienosti, poitsu nukkui kuin tukki koko matkanPesulla käyty, luoksetuloa harjoiteltu ja iltalenkillä oli Robbin mielestä älyttömän mukavaa, lumipalloilla oli kiva leikkiäPoitsu kulkee tosi kivasti hihnassa, ei vedä eikä rähjää vastaantuleville koirille. Sisäsiisti on myös. Tästä saa joku tosi kivan kaverin.

Lewis
Lewis2
Lewis3
Lewis4

LEWIS, Klaukkalassa


Lewis on n 1.5 vuotias pinseri mix uros jolla on painoa 8.5 kg.
Hän on nuori, aktiivinen koira ja vauhdikas ilopilleri, joka tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Kh kertomaa 16.2

Tänään tulee viikko kotihoidossa pienellä Lewiksellä.

Hän on sisäsiisti, nukkunut yöt alusta asti ihan rauhassa, tykkää heittelyleikeistä. Iloinen ja vilkas nuori heppu, mutta osaa rauhoittua oleilemaan myös.

Alkuun pelkäsi lapsen isää (koitti näppästä sormia lyhyemmiksi, kun laittoi valjaita ekaa kertaa, mutta nyt jo haluaa hänenkin silitettäväksi, lapsi taasen oli heti ok.

Kovasti yrittää saada meidän koiraneitokaisia leikkimään, joten täytynee koirapuistoon jossain vaiheessa käydä tutustumassa. Lenkit sujuu mallikkaasti, lukuunottamatta sitä, että syö jokaisen jätöksen, jonka ehtii nappaamaan

Lewikselle sopisi hyvin koti missä olisi leikkisä koirakaveri.

Valentina_
Valentina2

VALENTINA Tulossa kotihoitoon klaukkalaan


Valentina on pieni yorkki tyttö joka on löydetty kaduilta vaeltelemasta Sevillasta. Valentina oli kauttaaltaan punkkien peitossa ja siksi turkki on ajeltu pois. Valentina on 7v ja painoa vain pari kiloa painava narttu Valentinan menneisyydestä ei ole tietoa. Yhteistyökumppanimme mukaan hän on kuin enkeli, kiltti ja seurallinen.


Cotton_
Cotton3
Cotton4
Cotton5

COTTON, Kouvolassa


Cotton on arviolta 2v ranskanbulla mix narttu.
Tyttö on pelastettu huonoista oloista, jossa oli paljon koiria. Poliisi tyhjensi ja lopetti paikan toiminnan. Eläinsuojelijat ottivat koirat hoiviinsa ja osa koirista tuli yhteistyökumppanimme maatilalle. Täällä ne saavat hyvää hoitoa, koirat steriloidaan ja kastroidaan heti, eläinkääkäri tarkastaa kaikki huostaanotetut, rokotusohjelma aloitetaan ja koirat saavat myös hyviä kokemuksia ihmisistä. Myös on ntämä neiti on nyt hyvin jo sosiaalistunut ja kotiutuskunnossa oleva reipas tyttö. Nauttii kovin ihmisen huomiosta.
Rescuekoira kuten Cotton tarvitsee aikaa oppiakseen kaikki mitä me täällä Suomessa koiralta vaadimme, hihnakävelyn, sisäsiisteyden, yksinolon jne. Tämä neiti on elänyt koiralaumassa ja tottunut muiden koirien laumaan ja ulkoillut aidatulla alueella muiden kanssa leikkien.
Ei pienten lasten perheeseen.yli 10 v lapset ok


Picur 2
Picur 1
Picur 3
Picur 4
Picur 5
Picur 6

PICUR, Pirkkalassa


Picur on 5-vuotias herttainen poika, joka odottaa omaa kotiaan Unkarissa. Tulee toimeen muiden koirien kanssa ja ehkä joskus jopa asustellut kotikoirana. Historiasta ei poika juurikaan avaudu, mutta kivan kaverin tästä saisi kivaan kotiin.


Picur kävi parturissa ja hänestä saatiin oikein komea mies. Kastroitu ja rokotukset kunnossa.

Picur saapui 21.5 Suomeen kotihoitoon. Arka poika, joka kuitenkin hetken oltuaan rauhassa ja katseltuaan uutta meininkiä kömpi esille ja tepasteli muiden koirien seassa pihalla. Hiljainen ja hiukan arka poika joka vaatii vähän aikaa ja kärsivällisyyttä. Luottamuksen kun voitat saat tästä uskollisen ystävän. Herra joutuu nyt heti Suomessa laihikselle koska hiukan on kerryttänyt elintasoa liikaa vyötärölleen.


Picur on ollut sisäsiisti ja tullut hyvin toimeen koirakavereiden kanssa. Menee varmasti myös hyvin ainoana koirana. Picur stressaantui kovasti matkustamisesta ja alkoi saada epilepsiakohttauksia. Poika on nyt tutkittu eläinlääkärillä ja koska kohtaukset jatkuivat aloitettiin Picurille lääkitys. Picur etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ei lapsikotiin. Picur on Suomessa käynyt nyt hammashoidossa joten nyt on hyvä jatkaa huolentonta eläää hampaidenkin osalta toistaiseksi. Picur on yhdistyksen erityisadoptio.

 

Niilo_
Niilo2
Niilo3
Niilo4
Niilo5

NIILO, Helsingissä


Niilo on n 5 v ranskisbulla mix uros, joka tuli Suomeen omaan kotiin keväällä.

Niilo on kultainen ja ihana poju, mutta hänellä on niin paha eroahdistus, että kun omistaja lähtee töihin Niilo ahdistuu, ulisee, ulvoo ja ripuloi.

Niilolle muut koirat on ok kuhan ne eivät tunkeile liikaa iholle.

Kyläilemässä Niilo on käynyt kodissa missä lapsia ja siitä Niilo tuntuu stressaavan kovasti.

Niilolle etsinnässä koti mieluusti oktalo ja koti jossa ei tarvi viettää päiviä yksin.

Bella8
BElla34
bella87
Bella45
Bella6

BELLA, Riihimäellä


Bella on energinen neiti ja vaikka ikää on vasta vuoden verran, niin kokoa ja voimaa on reilusti. Säkäkorkeus noin 70cm ja painoa 30-40kg. Lenkillä hajut kiinnostaa kovasti ja meininki onkin aikamoista poukkoilua, käsivoimia tarvitaan. Eli tarvitaan omistaja jolla sekä kykyä että halua kouluttaa vielä hyvin pentumaista koiraa. Bella autoilee hienosti ja onkin mukavaa matkaseuraa.
Kotona ollaan ihan kiltisti, toki yksin jäädessä saattaa tossut saada kyytiä. Muutennsisösiisti neiti. Ulkoa tuleville äänille haukutaan. Toisten koirien kanssa menee ihan hyvin, alkumurinoiden jälkeen yleensä ollaan hyvää pataa ja koirapuistossa löytyy nopeasti yhteist leikit. Suosittelen kuitenkin tutustumaan etukäteen, jos perheessä on toinen koira.
Bellassa varmaan laumanvartijaa joten omistajalta vaaditaan myös tässä suhteessa hiukan tieto-taitoa. Bellaa ei anneta alle kouluikäisten lasten kotiin.

dante
dante2
dante3
dante4
dN

DANTE, Kuopiossa


Dante joutuu etsimään uuden kodin omistajan sairastumisen vuoksi. Säkä 75 paino 38 kg, 2 v leikattu uros.


Nykyinen koti kertoo:

Kotona aivan super löysä peruna, älliä löytyy vaikka kuinka mutta ei palveluviettiä. Namista tekee mitä vain. Voi jättää yksin, ei askaroi. Haasteena remmirähjä jota ollaan työstetty siitä lähtien kun minulle tullut 11 kk, käynyt näytillä mm. Kai Pelkosella jonka mielestä monen vuoden treenillä ja ennakoinnilla voi onnistua.

Kaikki uudet koirat rähjätään kunnes ~10 minuutin yhteislenkin jälkeen alkaa tutustua ja haluaa leikkiä.

Ei sovi pienten lasten kanssa koska paimentaa näykkimällä, pienet koirat eivät myöskään tule kyseeseen vaan kyykyttää. Hermorakenne on suhteellisen heikko, clomicalm lääkityksellä ollaan saatu asiaa korjattua ja lenkillä vastaan tulleen koiran rähjäyksestä palautuu noin minuutissa, eli sirkus ei jää enää päälle.


Osaa peruskäskyt todella hyvin, tottista treenattu tavoitteellisesti vuoden ajan. Vahtii pihaa, sekä valikoivasti ruokaresursseja. On ollut minulla yksin sekä tutussa laumassa ilman suurempia ongelmia, ruokittu huoneen toisella puolella. Pienen koiran kanssa olisin hyvin varovainen, meillä ollut 2 pienen vanhemman koiran kanssa ja tullut lopulta toimeen / jättää rauhaan. Dante tarvitsee todella osaavan oman kodin jatkamaan tätä työtä, on aivan äärimmäisen lutunen kun on hyvissä käsissä. Paras on maaseutu/ hiljainen omakotitaloalue stressin vähentämiseksi remmirähjän takia että siinä päästäisiin eteenpänpäin.toisen ison koiran kaverina tai yksin, leimautuu omistajaansa 100% ja antaa rakkautta ja pusuja loputtomiin.


Hoitotoimenpiteet sujuvat vaihtelevasti, kynnet leikataan nuolumaton avulla, korviin saa katsoa. Tulee toimeen kissojen kanssa

peruskäskyt ja tottikset osaa. Lelu ei ole resurssi vaan kiva jaettava asia. Polvet ja selkä kuvattu ja puhdas 0/0. Voi jäljestää, agility ja toko varmasti mieluisia. Hyvin hauskan vokaalinen, vieraat ottaa vastaan hyvin. Joskus joku jännittää niin namilla saa parhaan kaverin.

Fred_
Fred2
Fred3

FRED, Turun lähellä


Fred on pienikokoinen n.8 vuotias uros jolla on painoa n.6 kg.

Eräs eläinrakas nainen on löytänyt Fredin kadulta harhailemasta,ja ottanut yhteistyötahoomme yhteyttä. Fredillä on löydettäessä ollut paha tulehdus ja hänet on viety heti eläinläkäriin saamaan asianmukaista hoitoa ja samalla on otettu veritestit,joissa on havaittu alhainen leishmania arvo,johon Fredillä on nyt lääkitys.

Muuten Fred voi hyvin ja on reipas papuska, joka toivoo pääsevänsä eläkepäiviä viettämään sisälle lämpimälle  soffalle makoilemaan ja nauttimaan rakkaudesta ja rapsuista.

toni
Toni2
Toni3
Toni4

TONI, Joensuussa


Toni on n 2v pointteri poika.

Aktiivinen seurallinen koira, jolle etsitäänkin aktiivista kotia, jossa saa tarpeeksi touhuta.

Mukava koira vaikka erilaisiin harrastuksiin. Kastroitu ja rokotukset kunnossa.

Tämän koiran luonne on kultaa. Hiukan ujostelee uusia ihmisiä mutta muutaman minuutin päästä tulee ja painaa pään hiljaa syliisi ja odottaa hyväilyjä. Todella upeasti käyttäytyvä muiden koirien kanssa. Omalle ihmilselleen se maailman rakastavin ja uskollisin ystävä. Lenkkeilee reippaasti. On kotihoidossa lapsiperheessä jossa myös muita koiria. 

T'ämän pojan sydän on täyttä kultaa, niin älyttömän hellyyttävä ja rakastava poika.

treacle2
treacle1n
t3_n
t4_n
t8_n
t50232_n
treacle
t6814574_n
treacle34

TREACLE, Vääksyssä


Treacle on n 7 v pikku podenco tyttönen. Hän tuli Suomeen muutama vuosi sitten. Onni ei ole suosinut häntä, sillä tytölle ei ole löytynyt sopivaa kotia. Treackle on taipuvainen käyttämään ääntään jonkin verran ,varsinkin jos on liikaa hälinää ja ilmoiteltavaa ympärillä. Nyt kuitenkin asustelee rauhalliessa ympäristössä kerrostalossa ihan hienosti.

Ei ehkä sovi pikkulapsiperheeseen koska stressaa liiallista hälyä ja voi saada paniikkikohtauksen. Paras koti typylle on siis rauhallinen aikuiskoti. Mikäli kodissa on koirakaveri niin mielellään rauhallista sorttia sekin.

Treacle on ihana,ihmisläheinen ja pusuja jakeleva neito kun saa asettua mukavaan,hänelle sopivaan kotiin.

Hampaat on Treacklella hoidettu. Tyttö on steriloitu ja rokotettu.

Olisi tämän pikku tytön aika saada se loppuelämän koti ja nauttia elämästään.

Tilly_
Tilly2
Tilly3
Tilly4
Tilly5

TILLY, Tampereella


Tilly on n. neljä vuotias pienehkö podenco tyttö.
Tilly on saanut oman kodin suomesta kolmisen vuotta sitten,mutta nyt hänestä luovutaan koirasta riippumattomista syistä.
Neiti on edelleen hieman arka,mutta rohkaistuu kun saa aikaa.
Ulkona esiintyy pientä remmirähjäystä on vastaantuleville koirille.
Tilly sopii parhaiten rauhalliseen kotiin, rauhalliselle alueelle, ei kaupunkikoiraksi.

Indie_
Indie2
Indie3
Indie4

INDIE, Kouvolassa


Indie on pienikokoinen pojan veijari, jolla ikää n 2,5v. Kastroitu poika joka alunperin tullut vuosi sitten Espanjasta. Menee tervehtimään kaikkia ihmisiä iloisesti mutta koirien kohtaamista on lenkillä harjoiteltava. Autoilee hienosti, osaa pyytää ulos eikä hauku sisällä. Pienen koirakaverin kanssa alkoi sujua heti hienosti. Hiukan arka ja säpsähtelee käsiteltäessä joten emme suosittele lapsiperheeseen. Etsii kotia rauhallisesta aikuisperheestä jossa on koiran lukutaitoa ja ymmärretään arkaa koiraa

Mutti.
Mutti2
Mutti3
Mutti4

MUTTI Saarijärvellä  ( tapaaminen onnistuu myös Varkaudessa, Kuopiossa tai Jyväskylässä)


Mutti on tullut Suomeen noin 3v sitten ja asustellut normaalina kotikoirana, koirasta joudutaan nyt luopumaan elämänmuutoksen vuoksi. Mutti asuu Kesälahdella, mutta koiran tapaaminen voidaan järjestää myös Kuopioon tai Varkauteen.

Mutti on polvenkorkuinen noin 16kg painava 7 vuotta vanha herra. Purukalusto hoidettu ja hyväksi todettu 12/2022, perusterve jolla rokotukset ajantasalla. Toinen takajalka joskus ehkä murtunut jalan käytön perusteella, ei kuitenkaan varo tai arista kinttua peruselämässä.

Turvalliseksi kokemassaan ympäristössä tykkää tulla syliin kiehnäämään ja kerjäämään rapsutuksia, pussailee ja heittää kuperkeikkaa naama virneessä. Kiintyy ihmiseensä kunhan saa luottamussuhteen rakennettua. Helppo koira käsitellä, ei pistä hanttiin. Matkustaa autossa ongelmitta satunnaista itkeskelyä lukuunottamatta, ei ole kärsinyt matkapahoinvoinnista. On sisäsiisti eikä ole tehnyt omapäistä remppaa kertaakaan, ollut toisen koiran kanssa pitkätkin työpäivät keskenään. Joskus jää hetkeksi itkemään perään mutta asunut viimeisen vuoden ajan kerrostaloissa, meluhaitoista ei ole tullut valituksia. Tulee toimeen muiden koirien kanssa, osaa pienempiensä kanssa leikkiä hellästi ja tuntuisi olevan enemmän alistuvaa kuin dominoivaa sorttia. Itseään isompien kanssa leikit joskus melkoisen vauhdikkaita ja rämäpäisiä. Ei ole näyttänyt suuremmin merkkejä resurssiaggressiivisuudesta. Koirapuistossa/aidatulla alueella juoksee ja rellestää mielissään, metikössä vipeltää ketterästi ja innoissaan, sääolosuhteista ei ole ronkeli joten tassu liikahtaa eteenpäin säällä kuin säällä.

Mutti osaa kohtalaisesti peruskäskyistä odottamisen, luoksetulon ja jättämisen. Hihnassa saattaa vetää, tykkää kulkea nenä maassa hajujen perässä kävelytieltä syrjemmässä. Säikähtäessään saatta syöksähdellä ”päättömästi” joten hihnan toisessa päässä olisi hyvä olla vakaa taluttaja. Mutti on erittäin arka koira joka pelkää ja jännittää paljon uusia paikkoja, tilanteita sekä ihmisiä. Naiset ovat Mutin mielestä helpommin lähestyttäviä kuin miehet mutta aikaa annettaessa lämpenee myös herrashenkilöille. Pelottavaksi kokemissaan tilanteissa vetäytyy yleensä sohvan nurkkaan kuikuilemaan kulmiensa alta ja jähmettyy tilanteen vietäväksi, ei puolustaudu vaan ”jäätyy” tai pakenee tilanteesta. Reagoinut välillä liialliseen stressiin vatsallaan. Kaikkiruokainen. Mutille optimaalisin koti olisikin rauhallisesta, stabiilin arjen omaavasta ympäristöstä jossa pääsisi viettämään aikaa ihmistensä kanssa. Mutille selkeät arjen rutiinit luovat selvästi turvaa ja mielenrauhaa. Ei ole ollut aiemmin ainoana koirana joten koirakaveri kodissa olisi toivottu. Muttia voisi kuvailla kiltiksi, ujoksi, myötäileväksi, araksi ja rakastavaksi koiraksi.

TESSA567
TESSA221
TESSA90
TESSA44
tessa22
Tessa2
Tessa1
Tessa
TES

TESSA, Espoossa


Tessa on steriloitu arviolta noin 6-7 v neito. Alunperin Tessa oli jostain syystä joutunut Serbiaan tappotarhalle, josta yhteistyökumppanimme pelasti hänet maatilalleen Unkariin.

Tessa tuli Suomeen syksyllä 2022 ja oli hetken kotihoidossa ennen kuin sai oma kodin. Tessa ei kodin mukaan sopeutunut perheen lapsiin vaan stressasi niistä kovasti.

Tessa palautui kotihoitoon ja kotihoidossa on edelleen sama todella ihmisläheinen tyttö joka oli aiemminkin. Rakastaa heti kaikkia ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta ja tulee hakemaan rapsutuksia. Tessa seurailee perheen nuorisoa innokkaana, joten perhe jossa lapset osaavat olla koiran kanssa tulisi myös kyseeseen, ehkä ei ihan pienten lasten kanssa. Tyttö haluaa myös omaa tilaa ja tykkää nukkua rauhassa omalla pedillään. Tessa on ollut kissojen kanssa ja elämä sujui myös niiden kanssa ihan mallikkaasti.

Tyttö on sisäsiisti eikä tuhoa enää paikkoja.

Hihnakävely vaatii hallintaa ja harjoittelua. Tämä neiti on nopea oppimaan, niin hyvässä kuin pahassa.    Jos annat neidon riekkua hihnassa hän varmasti, oppii sekunnissa, että se on sallittua. Toisaalta jos maltat ohjata hetken huomaat, että oppiminen tapahtuu myös hyvien tapojen suuntaan nopeasti. Vaatii omistajan, jolla on kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta sekä koirankokulutuskokemusta.

Äärimmäisen reipas lenkkeilijä, joka lähtee mukaan reippaana joka säähän. Kova metsästysvietti, joten mikäli irti pääsee niin varmasti häviää takuu varmasti hajujen perään.

Mukava kotikoira ulkoilevaan perheeseen. Rokotukset ajan tasalla. Ei todettuja tauteja. Hampaat kertaalleen hoidettu Suomessa ja kaksi hammasta vielä pitää poistaa niin sekin on sitten kunnossa.

Star_
Star2
Star3
Star4
Star5

STAR,  Lohjalla


Star pikkuinen bodeguero tyttönen ikää n 3-4 vuotta, painoa 12 kg (huhtikuussa2023) 
Löydetty kadulta täynnä kirppuja ja matoja,mutta nyt on hoidettu kuntoon ja hän olisi valmiina omaan kotiin.

Starilla on Espanjassa otetuissa verikokeissa todettu leishmania arvo koholla, johon saa nyt lääkitystä päivittäin. Leishmania verikokeita tulee säännöllisesti käydä ottamassa.

Star tuli kotihoitoon Suomeen 4.1.23

Neiti on iloinen hännänheiluttaja, joka tykkää peuhata muiden koirien kanssa kotihoitopaikassa.

Star on ollut sisäsiisti ja kulkee hihnassa nätisti. Erittäin ihmisrakas ja tykkää olla lähellä.

Boni5
Boni_
Boni2
Boni4
Boni3

BONI,Riihimäellä


Boni on mastiffimix, syntynyt 25.9.2019 ja muuttanut Espanjasta nykyiseen kotiinsa 5 kk iässä.
Boni on steriloitu narttu. Terve, alussa oli närästysvaivaa ja anaalirauhasvaivaa. Nyt syö gastro+ kuituruokaa, eikä oireita ole enää yli vuoteen ollut.
Iso tyttö on kyseessä, Boni on noin 70 cm korkea, painaa vajaa 40 kg.
Tyttö asuu maalla, jossa vahtii tarkasti reviiriään. Laumanvartija, jolla myös riistaviettiä.
Haukkuu ulkoa tulevia ääniä ja rakastaa omaa pihaa korostaa paikka tytölle on maalla omakotitalossa.
2v jälkeen ei ole sallinut reviirilleen muita koiria, joten Boni käy .parhaiten ainokaiseksi. Tyttö kiintyy kovasti omiin ihmisiin.Lasten kanssa ei ole ollut. Reviirinsä ulkopuolella ei rähise muille koirille.
Pitkässä liinassa tekee metsälenkkejä ja pihalla tykkää vahtia.Nukkuu sängyssä emännän kanssa tai omassa petissä. Hoitotoimet sujuu hyvin. Tykkää olla omassa rauhassa, ei aivan kyljessä kiinni.
Ulkona riehuu, lumesta tykkää, leluillakin vielä joskus leikkii.
Boni etsii uutta kotia itsestään riippumattomiata syistä, nykyinen perhe hajoaa ja muuttaa kaupunkiin.

Skippy_
Skippy2
Skippy3

SKIPPY, Laukaalla


Skippy on leikattu uros, lääkärin arvion ja passin mukaan nyt 6v. tullut Suomeen 2019 Espanjasta. Rokotukset ok, sirutettu, täysin terve.
Asustellut toisen koiran kaverina, joka myöskin leikattu uros eikä ole ollut ongelmaa.

Luonteeltaan rauhallinen, tykkää makoilla sängyllä ja seurata menoa. Välillä saa hepuleita ja innostuu leikkimään ja painimaan "veljensä" kanssa � Tykkää ihmisen huomiosta ja tuleekin usein rapsutettavaksi tai viereen sohvalle.

Tykkää selkeistä rutiineista: Työpäivien ajan selviää yksin mutta kaikki "ylimääräinen" yksin jääminen tuottaa ongelmia, osaa avata kaappeja, levittää tavaroita ja pureskelee niitä. Syö kaiken mikä vähänkin vaikuttaa syömäkelpoiselta. Tarvitsee turvallisen tilan mihin hänet voisi rajata yksin ollessaan.

Mielellään koti jossa iso aidattu piha, jotta saisi olla vapaana sillä siitä nauttii. Kulkee nätisti hihnassa mutta toisen koiran nähdessään alkaa haukkumaan ja vetämään. Ottaa myös vainun kaikista muistakin eläimistä ja ilmoittaa sen ulinalla/vetämisellä. Kun on skippyn kanssa yksin lenkillä niin kuuntelee hienosti ja toimii herkku palkalla mutta kahden koiran kanssa hallinta on haastavampaa.
Suositellaan kotia jossa on koirakokemuata ja osataan ohjata koiraa oikein ja positiivisin koulutusmenetelmin. Mielellään myös koti jolla oma jakaa koiralle eikä enää työpäivien lisäksi joutuisi olemaan paljon yksin.

ALma_E
Alma_E2

ALMA, Pirkkalassa


Alma on n.8 vuotias Espanjan kadulta löydetty tyttö.
Almalla on vain yksi silmä,eikä ole tietoa mitä on tapahtunut. Silmän puuttuminen ei häiritse tyttöä mitenkään eikä aiheuta nyt lisätoimenpiteitä.
Hän on ujohko tytteli, joka haluaisi kovasti tulla tutustumaan, mutta tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä tutustua koiran ehdoilla.
Alma tykkää kovasti lenkkeillä ja tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja olisikin hyvä, jos tulevassa kodissa olisi hänelle reipas koirakaveri tuomassa rohkeutta.

Alma tuli Pirkkalaan kotihoitoon paikkaan jossa on useita koirakavereita. Kaikki meni alusta asti todella hyvin ja kotihoitaja kehutt tyttöä todella helpoksi koiraksi. Almasta on nopesti muodostunut ikoinen kotioloista nauttiva seurakoira.

Hanna_
Hanna2
Hanna5
Hanna4
Hanna3
Hanna6

HANNA, Hollolassa


Hanna on 2 vuotias bretoni tyttö, josta kasvattaja on luopunut tarpeettomana.

Neiti on iloinen ja vilkas hännän heiluttaja, joka tulee kaikkien kanssa toimeen.

Hanna saapui kotihoitoon 19.5.

Hannan kotihoitajan terveiset: Hannalta terveisiäViikko on vierähtänyt nopeasti. Hanna on ilopilleri ja todella kiltti. Tykkää niin lasten, kuin aikuisten seurasta ja erityisesti rapsutuksista. Hanna haluaa olla siellä missä muutkin perheenjäsenet, mutta viihtyy myös hetken itsekseen. Alkuun seurasi kyllä tiuhaan tahtiin perässä, mutta se on vähän rauhoittumaan päin.
Kotoolta, kun poppoo lähtee niin silloin jää kaipaamaan perää ja jää haukkumaan. Yksinoloa treenaillaan
Ruoka maistuu ja on perso makupalojen perään.
Hanna on sisäsiisti. Nauttii lenkkeilystä. Hajujen nuuhkiminen ja lintujen bongaus on lempipuuhaa.
Autossa matkustaminen sujuu hyvin.Tulee meidän kissojen kanssa toimeen. On kyllä kaikinpuolin valloittava tyttö!

tasha
tasha1
tasha2
tasha4
Tasha8
Tasha7

TASHA, Karjaalla


Tasha äiti ( mm Maisyn, Maurin ja Marcon emo) löytyi vuorilta viimeisillään tiineenä. Pian turvaan pääsyn jälkeen tyttö synnytti 8 suloista pentua, jotka kaikki on hoitanut mallikkaasti ja erittäin tunnollisesti. Tashan ikä arvio on n 2 vuotta. Säkä 45-50 cm painoa n 20 kg eli keskikokoinen tyttö.
Tasha on muiden koirien seurassa ystävällinen ja kiltti. Kävelee hienosti hihnassa
Tasha on myös kissojen kanssa ok, mutta kanalan hoitajaksi hänestä ei ole sillä  jahtaa kanoja.

Upea nuori koira josta saa kivan koiran lenkkeilyyn, vaeltamiseen, harrastuksiin. Tasha steriloidaan pian ja rokotukset laitetaan kuntoon. Hän olisi pian valmis omaan kotiin.

Tasha lensi Suomeen kotihoitoon 3.3

Kotihoitajan terveisiä: Tashasta on tässä parissa päivässä kuoriutunut varsinainen söpöläinen. Ihan älyttömän tottelevainen, luoksetulo on hyvin hallussa. Rakastaa istua teinien vieressä rapsutettavana ja seurata mitä he puuhaavat. Tökkii kuonolla, jos hän ei saa haluamaansa huomiota juuri silloin, kun hän haluaa. Valitsi oman paikan heti ja makaakin siinä kiltisti lähes kokoajan sisällä ollessa. Näyttää tykkäävän namien etsinnästä ulkona. Ei vielä pyydä ulos, mutta ei myöskään tee tarpeita sisälle. Pidättelee mielummin vaikka monta tuntia.

Bod_
Bod2
Bod3

BOD, Tulossa kotihoitoon helsinkiin pian


Bod on pari vuotias bodeguero uros, painoa reilu 8 kg.
Bod on löytynyt kadulta eikä menneisyydestå ei ole tietoa. Nyt elelee nyt  usean muun koiran kanssa sulassa sovussa ja on reipas ja rohkea poika joka ei ujostele ketään.

Vicki
Vicki1
Vicki2
Vicki3
Vicki4
Vicky_


VICKI , pielavedellä


Vicki n 7 v pienikokoinen husky mix tyttönen, jolla painoa n 18 kg
Erittäin kiltti mutta ainakin uusia ihmisiä kohtaan aluksi vetäytyvä ja ujo.
Vicki on leishmania positiivinen ja lääkitys on aloitettu Espanjassa ja tauti on hyvin hallinnassa nyt.
Ei sovi pikkulapsi perheeseen.
Hänelle paras on rauhallinen koti ja joku kiva koirakaveri seurana sekä oma ihminen jolla on kärsivällisyyttä antaa aikaa tälle herkälle ja ujolle tytölle kasvattaa luottamus ihmiseen takaisin
Vicki etsii kokenutta koirakokemusta omaavaa kotia
Vicki on steriloitu ja kaikki rokotukset on kunnossa, veritesteissä ei ole löytynyt mitään poikkeavaa.

Maisy_
Maisy2
Maisy3
Maisy4
Maisy5
Maisy6

MAISY, Klaukkalassa Varattu


Maisy, Maria passin mukaan on 9 vuotias bichon mix narttu. Painoa vajaa 7kg.

Hän on kasvattajan hylkäämä.

Ujo ja varauksellinen, tarvii koirakokeneen kodin. Tarkkailee mahdollista pakotietä, mutta saavutettuaan luottamuksen seurailee kuitenkin perässä hyvinkin uteliaana.

Hoitajan luona nyt muutaman päivän olleena, on saatu syliaikaa ja käyty pesulla suihkussa. Hihnassa kävely vaatii harjoittelua samoin varusteiden pukeminen päälle.

Ei ihan täysin sisäsiisti, vahinkoja sattuu välillä mutta harjoitellaan sitä ulos menoa kavereiden kanssa. Yön nukkuu hyvin yhdessä kamunsa kanssa.

Maisy tuli asianmukaisesti kuntoon laitettuna koitihoitoon rohkaistumaan ja odottelemaan oman kodin löytymistä. On kokemusta aiemmin kissojen kanssa. Turvautuu paljon kaveriinsa Iceen.


Bella Black_
Bella Black2
Bella Black3
Bella Black4
Bella Black 5

BELLA BLACK, Tampereella


Bella on kiltti n 4,5 v tyttö joka tullut Suomeen pentuna ja elänyt kotikoirana siitä asti. Terveydentilan vuoksi joutuu omistaja nyt luopumaan koiristaan tästä Bellasta sekä Tillystä, molemmat etsivät uutta kotia tai kotihoitopaikkaa. Erilliset kodit tytöille on hakusessa.
Bella tulee toimeen kaikkien eläinten kanssa, sopii parhaiten hiljaiselle alueelle koska pelkää autoja. Tulevan perheen pitää ymmärtää arkaa ja herkkää koiraa. Tästä syystä ei anneta pikkulapsiperheseen. Ei ehkä sovi kerrostaloon koska saattaa haukahdella ääniä. Painoa tytöllä on 15kg ja korkeutta 70cm. Terveystarkastettu , steriloitu ja rokotukset kunnossa.Nisha...
Nisha2
Nisha3
Nisha6
Nisha4
Nisha5
Nisha7

NISHA, Oulussa


Nisha on 28.10.22 syntynyt tyttö.
Sisaruksia syntyipentueeseen viisi. Äiti on podenco,josta omistaja ei luopunut eikä antanut viedä sterkkaukseen, mutta pennuista halusi eroon. Isästä ei ole tietoa,eikä Nishan aikuiskokoa näinollen pysty arvioimaan,mutta emolla on painoa 14kg.

Pennut ovat iloisia,leikkisiä ja pentumaisen vilkkaita ja tulevat hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Nisha tulee sterilisoida iän salliessa.


Rula..
Rula2
Rula3
Rula4
Rula5

RULA, Lahdessa


Rula on 28.10.22 syntynyt tyttö.
Sisaruksia syntyipentueeseen viisi. Äiti on podenco,josta omistaja ei luopunut eikä antanut viedä sterkkaukseen, mutta pennuista halusi eroon. Isästä ei ole tietoa,eikä Rulan aikuiskokoa näinollen pysty arvioimaan,mutta emolla on painoa 14kg.

Pennut ovat iloisia,leikkisiä ja pentumaisen vilkkaita ja tulevat hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Rula tulee sterilisoida iän salliessa.

Kaikki siskokset tulivat 2.5.2023 Suomeen kotihoitoon eri paikkoihin.  Alun ujostelun jälkeen on Rulakin innostunut leikkimään kotihoitokodin omien koirien kanssa.

Rulalle etsitäänkin kotia missä on  seuraksi rohkea koirakaveri.


Betty1
Betty2
Betty4
Betty3

BETTY, Tulossa klaukkalaan kotihoitoon


Betty on n. 4-5 v suloinen pikkuinen tyttö.
Neito on reipas ja iloinen ja  hienosti tuli heti  toisten koirien kanssa juttuun.
Betty on haettu kasvattajalta kuuden muun koiran kanssa ,joka olisi laittanut koirat tarpeettomina unten maille.

Harry_
Harry2
Harry3

HARRY , Sipoossa


Harry on n.vuoden ikäinen maastomallinen poika.
Painoa n, 13 kg ja säkä n, 36 cm.
Harry on löydetty vuorilta yksinään tallustelemasta, ei menneisyydestä ole tietoa,
mutta Harry vaikuttaa mukavalta ja reippaalta pikku koiralta eli ei tunnu olevan huonoja kokemuksia ihmisistä.

coco..
coco2
coco3
coco4
Coco5

COCO, Kirkkonummella


Coco on n. 2 vuotias pikkuinen tyttö,joka on pelastettu tappotarhalta.
Menneisyydestä ei ole tietoa,mutta mahdollisesti ollut kotikoirana. Coco on iloinen,leikkisä ja tykkää peuhata ja juosta muiden koirien kanssa.
Luonteeltaan aktiivisena ja energisenä tarvitsee kodin jossa on paljon erilaista puuhaa tarjolla ja sopisikin hienosti johonkin harrastukseen kaveriksi.

Kotihoitajan kertomaa 16.4

Coco on aivan mainio pikku tyttö. Painoa sillä on arviolta seitsemän kiloa, juuri sopivasti siis että sitä on helppo kuljettaa mukana, mahtuu mainiosti syliin (tosin yrittää usein tunkea lempipaikkaansa ihmisen naaman päälle makaamaan), ja jaksaa silti hyvin kävelyllä ja pärjää hankalammassakin maastossa.

Ihmisiä Coco rakastaa, joitakin miehiä se tosin vähän arastelee aluksi, mutta nopeasti uskaltaa tulla moikkaamaan kuitenkin. Remmissä kävelee hienosti ja on aivan erityisen kiinnostunut ympäristön tuoksuista.

Uusien tilanteiden kohtaamiset sujuvat mainiosti - Coco ei rynni paikalle mutta ei myöskään juuri arkaile. Luonne sillä on pehmeä, eli ei ulkonäön mukaisen terrierimäisen ärhäkkä. Ei räksyttele, ei häslää, ei tuhoa paikkoja. Sisäsiisteys on vielä opetteluvaiheessa, mutta kun tarpeeksi usein pääsee ulos, tarpeet tulevat pääosin sinne.

Sisällä Coco on yleensä rauhallinen, ellei sitten satu olemaan kavereitten kanssa rallit menossa. Cocon erikoistaito on leikkiä kissojen kanssa niin, että kissoillakin on hauskaa. Leikki muiden koirien kanssa sujuu loistavasti myös.

Coco on todella, todella ahne ruuan perään, ja dyykkaa mielellään roskikset ja muutkin mahdolliset piilot. Se on nopeasti oppinut etsimään ruualla täytettyjä kongeja, häntä viuhtoen ja innoissaan nuuskutellen. Tässä onkin tie Cocon sydämeen ja tehokkain tapa opettaa uusia taitoja! Coco rakastaa pehmoleluja ja vaikka se niitä ahkerasti nakertelee, jotenkin ne säilyvät ehjinä kuitenkin.

Kaiken kaikkiaan oikein mallikas ihana pikku koira siis valmiina kohtaamaan oman ihmisensä!

Bibii
Bibi2
Bibi3
Bibi4
Bibi5
Bibi6

BIBI, Espoossa


Bibi on syntynyt 28.10.22.tyttö

Sisaruksia viisi kappaletta syntyi

Äiti on podenco josta metsästäjä ei luopunut eikä antanut viedä sterkkaukseen,mutta pennuista halusi eroon.Isästä ei ole tietoa.

Bibi on sisarusten kesken leikkisä iloinen pentumsisen vauhdikas.

Bibi tämänhetkinen paino 17.3 on 9.5 kg

Bibi on nyt erossa sisaruksista ja on varauksellinen ja arahko ja tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta luottamus syntyisi.

Bibille paras koti on paikka missä on rohkea koirakaveri.

Muiden koirien kanssa tulee  hyvin toimeen.

Aikuiskokoa ei voi tietää, äidin paino n 14 kiloa.

Pennut tulee sterkata iän salliessa.


Lepi
Lepi2
Lepi_
Lepi3
Lepi4
Lepi6
Lepi7

LEPI, Nummelassa Varattu


Lepi on n.2 vuotias kaunis ranskanbulla tyttönen,joka yhdessä monen muun rotunsa edustajan kanssa haettu turvaan todella kurjista oloista likaisesta kellarista,jossa koirat elivät ilman valoa ja ulkoilumahdollisuutta.Lepi saattaa olla hieman arka ja tarvitsee aikaa sopeutuakseen normaaliin kotikoiran elämään. 

Ei adoptoida lapsiperheeseen ja olisi hyvä,jos kodissa oli koirakaveri josta saisi tukea ja turvaa.

Kotihoidosta kuulumisia 16.5

Sisäsiisti on, eikä hauku juuri milloinkaan, ja jos haukkuu, ääni on suorastaan miellyttävä

Antaa hoitaa silmänsä, korvansa, kyntensä, tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa

Lilli tarvinnee silmävoidetta lopun ikäänsä

Kävelee kauniisti hihnassa. Ja koska sen liikunta elämänsä ajalta on jotakuinkin nolla, pitää muistaa, ettei se voi heti lähteä monen km lenkille, vaan kuntoa täytyy hiljalleen nostaa.

RAKASTAA kaikkia ihmisiä! Ulkona ollaan nähty myös lapsia eikä arastele, eikä välitä toisista koirista juurikaan, jos, niin olisi utelias tutustumaan. Kissat ei näyttäneet kiinnostavan kyläpaikassa.

On rauhallinen kotona, osaa ottaa päikkärit possuleikkien välillä

Hienosti oppinut hoitoperheen rutiinit, eikä esim kokoajan kulje hoitsun perässä vaan mieluummin jää pötköttelemään petiin

Perusranskalaisen tapaan peloton, rohkea ja utelias, matkustaa autossa hienosti!

Missä olis vielä harjoiteltavaa

Yksinolot. Lillillä on eroahdistusta, joka näkyy mm roskisten levittämisellä yms Toki on yritetty katsoa kaikki paikat kuntoon, mutta Lilli on yllättävän kekseliäs!

Ymmärrettävistä syistä sillä on selkärangassa ruoan etsiminen, se on välillä jopa ihan hysteerinen, kun etsii mahdollisia löytymättömiä nameja.

Lilli on noin 30cm korkea ja painaa n 8,5 kg

Hieman vieläkin laskeutuu maahan, jos kumartuu ylhäältä käsin rapsuttamaan

Herkkä jos korottaa edes hieman ääntään, menee matalaksi

Lilille paras koti olisi

Koti, jossa ei tarvitse olla yksin ja jossa sitoudutaan treenaamaan yksin olemista puolesta tunnista eteenpäin.

Kotona voisi olla koirakaveri, enemmän Lilli tykkää kyllä ihmisistä, mutta koirakaveri on hyvä tuki ja turva. Se hakeutuu välillä hoitokavereiden lähelle, vaikkei muuten hengaile kavereittensa kanssa.

Ei osaa vielä leikkiä toisen koiran kanssa

Koti voi olla kerrostalo, rivari tai ok.