Ryhdy Kotihoitajaksi


AUTA & TUE TOIMINTAA


RYHDY KOTIHOITAJAKSI

Kotihoitajuus on yksi tärkeimmistä auttamisen muodoista ja mahdollistaa koiralle pääsyn Suomeen opettelemaan tärkeitä kotikoiran taitoja ja odottamaan sitä oman kodin löytymistä.

Kotihoitajille on jatkuva tarve ja tarvitsemmekin jatkuvasti uusia sitoutuneita kotihoitajia.

Tarhalla on paljon uusia kodittomia koiria, jotka voisimme ottaa Suomeen etsimään loppuelämän kotia ja samalla vapautuu tarhalla paikka uudelle hylätylle koiralle.


Mitä kotihoitajuus tarkoittaa?

Kotihoitaja on koiran ensikontakti kunnolliseen kotikoiran elämään. Kotihoitaja auttaa koiraa sopeutumaan normaaliin arkeen ja tutustuttaa sen normaali kotikoiran päivittäisiin rutiineihin. Hoitolainen voi olla aluksi stressaantunut ja peloissaan uudesta ympäristöstä ja muutoksesta. Se ei ole välttämättä sisäsiisti eikä tottunut kulkemaan hihnassa. Kotihoitajalta vaaditaan kärsivällisyyttä sopeuttaa tulokas rauhallisesti koiran ehdoilla. Alussa kotihoitajan on syytä olla varovainen ulkoiluttaessaan koiraa, sillä uudessa ympäristössä vieraiden ihmisten keskellä riski karkaamiseen on huomioitava.

Kotihoitaja sitoutuu hoitamaan koiraa kuin omaansa, kunnes se löytää pysyvän kodin.

Kotihoitaja on aktiivisesti yhteydessä yhdistyksen kanssa, jotta koiran luonteesta, käytöksestä ja kehittymisestä voidaan antaa kotiehdokkaille mahdollisimman oikeudenmukaista tietoa.

Kotihoitaja on arvokas apu koiran saamiseksi Suomeen ja lähemmäs sitä omaa pysyvää kotia.


Kuinka toimia jos haluan kotihoitajaksi?

1. Tee kotiselvitys (löytyy täältä) Kotiselvitys kotihoitaja

    Vastaa mahdollisimman rehellisesti kaikkiin kysymyksiin. Tämä nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä.

2.Tee kotihoitajan testi /löytyy täältä KOTIHOITAJAN TESTI

     Vastaa mahdollisimman rehellisesti kaikkiin kysymyksiin. Tämä nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä.

3. Kotihoitajavastaavat ottavat yhteyttä haastattelun ,Tapaaminen ja kotitarkastus


Ennen kuin koira luovutetaan kotihoitoon, tekevät yhdistyksen edustajat kotikäynnin kodissa. Käynti on pakollinen ja sillä pyritään varmistamaan koiran ja hoitokodin soveltuvuus toisilleen. Kotihoitajuudesta tehdään kotihoitajasopimus.
Kotihoitajan sopimukseen pääset tutustumaan etukäteen. Sopimus voidaan allekirjoittaa sähköisesi etukäteen tai henkilökohtaisesti paikanpäällä kun hoitolainen haetaan hoitaoon. 


KOTIHOITAJAN SOPIMUS